Kaczka w ziołach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • miód prawdziwy

    5 łyżek
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    4 łyżki
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na kaczce nakłuć skórę aby wyciekł tłuszcz i całą zanurzyć w gorącej wodzie. Po chwili wyjąć kaczkę z wody i osuszyć recznikiem. Miód, cukier, sos, zioła i sól razem wymieszać, posmarować kaczkę z zewnątrz i wewnatrz, włożyć do naczynia zaroodpornego i piec w temp. 180 stopni około 1 godziny. Po pół godzinie obrócić na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 01.11.2012 11:59
smaczna
Ada-Gaba 14.02.2012 19:28
znakomita
noculos 13.11.2011 22:03
ciekawe
kriso 06.07.2011 16:53
fajny przepis
Monika193 07.11.2010 09:07
dawno nie jadłam kaczki, koniecznie muszę wypróbować Twój przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat