Kaczka pieczona z jabłkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • sól

  • jabłka

    4 szt
  • białe wino

    100 ml
  • masło

    5 dag
  • miód

    5 dag
  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Jabłka ( 2szt.) pokroić w plastry i doprawić do smaku pieprzem, cynamonem i nadziać nimi kaczkę. Kaczkę piec w temp. 160*C ok. 1,5 godz. polewając powstałym podczas pieczenia sosem z białym winem. W tym czasie pozostałe jabłka pokroić w ćwiartki (2 szt.), udusić w rondlu na maśle i miodzie, doprawiając do smaku pieprzem i majerankiem. Przygotować surówkę z czerwonej kapusty i podawać z nią upieczoną kaczkę. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 07.04.2011 11:15
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat