Kaczka pieczona

Kaczka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    10 dkg
  • sól

    5 dkg
  • majeranek

    do smaku
  • kaczka

    3.5 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kaczka pieczona

Z kaczki odciąć skrzydła, szyję, wyjąć podroby. Uformować \"kieszonkę\". Ułożyć na blaszce grzbietem do dołu, dodać smalec, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy się zrumieni polać niewielką ilością wody, piec do miękkości często polewając wytwarzającym się sosem. Gdy kaczka nieco wystygnie wyporcjować. Podawać ziemniakami i czerwoną kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Sylwia56
Sylwia56 02.02.2012 22:13
ja bym dodała więcej przypraw
annagebalska 24.04.2011 09:49
pyszne
ela16 23.04.2011 12:27
dobre
KasiaK90 09.04.2011 09:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat