Kaczka pieczona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    10 dkg
  • sól

    5 dkg
  • majeranek

    do smaku
  • kaczka

    3.5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kaczki odciąć skrzydła, szyję, wyjąć podroby. Uformować \"kieszonkę\". Ułożyć na blaszce grzbietem do dołu, dodać smalec, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy się zrumieni polać niewielką ilością wody, piec do miękkości często polewając wytwarzającym się sosem. Gdy kaczka nieco wystygnie wyporcjować. Podawać ziemniakami i czerwoną kapustą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 02.02.2012 22:13
ja bym dodała więcej przypraw
annagebalska 24.04.2011 09:49
pyszne
ela16 23.04.2011 12:27
dobre
KasiaK90 09.04.2011 09:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat