Lis

Jogurtowy sos czosnkowo-paprykowy do sałatki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    200 g
  • ząbki czosnku

    3 ząbki
  • cukier kryształ

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do jogurtu dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać cukier, paprykę oraz zioła. Wszystko wymieszać. Przed podaniem do sałatki wstawić wcześniej na ok. 1-2 godz. do lodówki.
Lis
Idealnie pasuje do sałatki z grillowanym kurczakiem z miksem sałat.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 20.02.2017 20:43
dobry sosik
Futka 12.02.2017 21:06
Smakowity sos :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat