Jogurtowe ze śliwkami i orzechową kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 1/2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • jajka

    3 szt
  • miód

    2 łyżki
  • jogurt grecki

    1 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 ły,żeczki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • śliwki węgierki

    około 70dag
  • kruszonka

  • mąka pszenna

    100 g
  • masło

    60 g
  • cukier

    100 g
  • orzechy włoskie

    3 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jogurtowe ze śliwkami i orzechową kruszonką foto
Suche składniki ciasta wymieszać w jednej misce.
Krok 2 - Jogurtowe ze śliwkami i orzechową kruszonką foto
Jajka, jogurt, olej, miód wymieszać trzepaczką. Tylko tak, aby wszystko się połączyło. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Krok 3 - Jogurtowe ze śliwkami i orzechową kruszonką foto
Połączyć zawartość obu misek. Wylać ciasto na foremkę (20x30), ułożyć przekrojone śliwki skórką do dołu. Posypać kruszonką, zrobioną z podanych składników.
Krok 4 - Jogurtowe ze śliwkami i orzechową kruszonką foto
Piec w temp.180 stopni około 30-40 min. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 26.02.2014 14:31
wygląda prześlicznie!
mysza75 22.02.2014 09:42
Jakie pyszne ciacho ze śliweczką :-) super wygląda
Kuchenka 06.02.2014 18:03
wspaniałe ciasto
IKrakowianka 14.11.2013 18:48
wygląda wspaniale
agogo2 08.10.2013 11:01
bardzo pyszne
Klausia 03.10.2013 23:06
muszę spróbować z jogurtem :)
ONY_za_kare 02.10.2013 16:22
wspaniałe ciacho!
gusia1000 29.09.2013 15:51
Fajne ciasto na jesień.
Alex_M 29.09.2013 14:33
aż ślinka leci! :)
iziona 29.09.2013 11:57
Jako,że na kawałeczek nie ma co liczyć :) wiec zapisuję przepis i sobie zrobię sama :) Wyglada rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat