Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe ciasto z jeżynami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
jogurt naturalny 1 mały
mąka 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
cukier trzcinowy 3/4 szkl
olej 1/3 szkl
esencja waniliowa 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
jeżyny 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe ciasto z jeżynami

Kroki postępowania

1
Umyte jajka wbijamy do miski i dokładnie mieszamy z olejem, jogurtem i esencją.
Krok 1 - Jogurtowe ciasto z jeżynami foto
2
W innej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i cukier. Dodajemy do płynnych składników i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Jogurtowe ciasto z jeżynami foto
3
Jeżyny przebieramy i płuczemy. Osuszamy na sicie. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Wyrównujemy. Na wierzchu układamy jeżyny. Posypujemy trzema łyżkami cukru. Pieczemy ok 50 - 60 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Jogurtowe ciasto z jeżynami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 08.11.2015 17:14
smaczne ciasto do kawki :)
Mala 08.11.2015 17:09
wygląda super na pewno smakuje jeszcze lepiej
Bernadeta1 08.11.2015 16:37
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak