Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowa pianka z malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 15 dag
jogurt naturalny 1/2 l
śmietana 30% 1 szklanka
mleko 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier puder 1/2 szkl
laska wanilii 1 szt
galaretka 1 szt
maliny świeże 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa pianka z malinami

Na paterze do ciasta układamy obręcz tortownic. Na dnie układamy okrągłe biszkopty a w szczeliny kruszymy te które nam zostały. Na parze rozpuszczamy żelatynę w mleku. Jogurt miksujemy razem z cukrem pudrem oraz miąższem wanilii ,mieszamy z mlekiem oraz ubitą na sztywną pianę śmietaną kremówką. Do masy jogurtowej dodajemy wcześniej umyte i osuszone maliny, mieszamy. Gotową masę wlewamy na biszkopty. Gdy masa stężeje wlewamy na wierzch galaretkę najlepiej malinową rozpuszczoną w półtorej szklanki wody. Wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 22.07.2014 09:03
pysznie wyglada
slonko888 21.07.2014 20:32
pysznosci :)
Rysia 21.07.2014 16:09
Pyszna pianka.
Ewelina1991 21.07.2014 14:13
zjadłabym teraz taki deser ;)
gosia56 21.07.2014 13:11
super deser w sam raz na upały ;)
Zdzisław 21.07.2014 12:10
takie desery lubie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak