Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jogurtowa babeczka

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
20 dag
cukier
10 dag
jogurt morelowy
15 dag
mąka
40 dag
budyń śmietankowy
1 sztuka
jajko
4 sztuki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
czekolada gorzka
10 dag
cukier puder
według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa babeczka

Margarynę utrzeć z cukrem i solą na puszystą masę.
Nadal ucierając, dodawać na przemian jajka, jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Na koniec dodać do utartej masy pokruszoną na duże kawałki czekoladę, zamieszać i przełożyć do foremki.
Piec 50 min. w temp.175s.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.06.2011 15:24
Szukałam takiego przepisu ....dzieki....
banditka 14.05.2011 19:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak