Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JjESIENNE LECZO

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 8 szt
pomidory w puszce 1 szt
cebula biała 1 mała
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
dynia 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: JjESIENNE LECZO

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki, pieczarki pokroić w plasterki, dynię w dość dużą kostkę.Kiełbasę w półplasterki, cebulkę posiekać na drobną kosteczkę
Krok 1 - JjESIENNE LECZO foto
2
Cebulkę podsmażyć na małej ilości oleju, następnie dorzucić kiełbasę i podsmażyć.
Następnie dorzucić pozostałe składniki, bez pomidorów.
Wszystkie poddusić, aż lekko zmiękną.
Krok 2 - JjESIENNE LECZO foto
3
Na koniec dodać pomidory z puszki (krojone), oraz koperek.
Całość dusić ok 7minut, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką
Krok 3 - JjESIENNE LECZO foto
4
Wg mnie najlepiej smakuje z pajdą świeżego chlebka :)

SMACZNEGO!!!
Krok 4 - JjESIENNE LECZO foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 26.12.2013 10:13
pyszne danie
anemon 23.11.2012 23:11
Podoba mi się Twój pomysł na leczo z dynią, dla mnie też leczo najlepiej smakuje z chlebem.
Rafał10 18.11.2012 09:43
mniam, leczo po prostu uwielbiam !
uqash24 03.11.2012 16:18
aż mnie naszła ochota na jedzonko, wygląd pyszny :)
martula1985 03.11.2012 08:39
Pysznie wygląda, aż mi ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak