Jeżynowo-malinowy duet

Jeżynowo-malinowy duet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 szklanka
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • cukier

    2-3 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • serek mascarpone

    2-3 łyżki.
  • jeżyny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jeżynowo-malinowy duet

Jeżyny i maliny opłukać. Do pucharków włożyć na dno część malin następnie jeżyny i ponownie maliny. Śmietanę ubić wraz z serkiem , cukrem i sokiem z cytryny. Na maliny wyłożyć krem śmietanowy. Udekorować deser malinami i jeżynami. Można od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Ilona_eS 15.09.2013 11:43
wyglada zachecajaco. swietny deser
Ola1984 15.09.2013 09:05
Pyszny ten duet :)
ana1 15.09.2013 08:39
pyszny deserek
dziewczyna_z_kodeksem 15.09.2013 07:44
fajny deser
Magula 15.09.2013 07:18
Super deser i pięknie podany
Milena87 14.09.2013 21:45
wygląda bardzo apetycznie
Jusiaa 14.09.2013 21:08
pysznie wygląda
Małgorzata9 14.09.2013 21:00
pyszny deserek
Megg 14.09.2013 20:57
super deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat