Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżynowa pokusa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 28 dag
margaryna 15 dag
jeżyny 25 dag
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
bita śmietana 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder do samku
wrzątek 1/4 szkl
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynowa pokusa

Herbatniki kruszymy i mieszamy z rozpuszczoną margaryną. Ciastem wykładamy formę o średnicy 24 cm wyścieloną papierem do pieczenia lub pergaminem. Jeżyny miksujemy. Śmietanę ubijamy wlewamy jeżyny miksujemy i wlewamy letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Na końcu dodajemy cukier puder i mieszamy. Masę wykładamy na ciasto i układamy na niej biszkopciki. Dekorujemy je polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 10.12.2014 15:21
wow oj kusi!!
Agata3 11.11.2014 10:37
faktycznie pokusa! :)
ben-ka 14.09.2014 09:18
Apetyczne ciacho,bardzo apetyczne.
Grazyna0211 30.08.2014 16:51
bardzo smaczna ta pokusa
Monika-twin 30.08.2014 02:44
Fajnae ciasto
ada.la 29.08.2014 21:56
fajny ten torcik
Jadwiga/Jaga85 29.08.2014 21:18
śliczny torcik!
halina17 29.08.2014 19:45
Apetycznie wygląda.
Anna20 29.08.2014 18:57
bardzo smacznie wygląda, też dzisiaj robiłam z jeżynami, ale sernik na zimno
Anna169Hosz 29.08.2014 17:20
Czuje się "wodzona na pokuszenie" :)
cukiereczek 29.08.2014 17:01
bardzo fajne ciasto
as28 29.08.2014 16:26
mniam mniam
VioletoweKucharzenie 29.08.2014 15:40
Zaraz oczami zjem:-)
wedith1 29.08.2014 15:35
No jest pokusa :) Wygląda pysznie!
barbara11561 29.08.2014 15:29
Wygląda bosko,chętnie bym się poczęstowała,ale nie pokrojone jeszcze:)-poczekam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak