Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżynka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 200 g
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka fioletowa 1 sztuka
serek waniliowy 375 g

Porada

forma do keksa 20 x 7 mierzone po dnie formy

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynka

Kroki postępowania

1
Galaretkę fioletową rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki.
Krok 1 - Jeżynka foto
2
Owoce umyć, dobrze wysuszyć. Wyłożyć na dno formy.
Krok 2 - Jeżynka foto
3
Gdy będzie tężejąca wylać na owoce i wstawić do lodówki aby stężała.
Krok 3 - Jeżynka foto
4
Cytrynową galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i gdy będzie lekko tężeć połączyć z serkiem waniliowym i wylać na stężoną galaretkę
Krok 4 - Jeżynka foto
5
Gdy sernik będzie gotowy to wyciągamy z formy. Do większej formy do keksa wlewamy wrzącą wodą tak do połowy, wkładamy naszą formę z serkiem na około 7 -10 sekund, kładziemy talerz na formę i zgrabnym ruchem odwracamy.
Krok 5 - Jeżynka foto
6
Serniczek jest już na talerzu. Możemy go jeszcze schłodzić i potem dopiero kroić i podawać.
Krok 6 - Jeżynka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.11.2014 17:31
pyszne ciacho :)
Grazyna0211 08.11.2014 16:15
smaczny deser
noninka77 08.11.2014 14:44
Fantastycznie wygląda :)
agnieszka214 08.11.2014 11:09
bardzo fajny pomysł lubie takie deserki
molanka 08.11.2014 11:00
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak