Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki z macy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maca 20 dag
jaja 5 szt.
oliwa 12 dag
sól do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki z macy

Wykonanie:
Drobno pokrojoną macę rozmieszać w 200 ml zimnej wody wraz z jajami i oliwą. Z powstałej masy formować rękami kluski i gotować w osolonym wrzątku około 10 minut . Bardzo dobrze smakują z rosołem, zupą lub na słodko polane masłem z konfiturą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 10.11.2013 18:47
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak