Jeżyki z macy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maca

    20 dag
  • jaja

    5 szt.
  • oliwa

    12 dag
  • sól do smaku

  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Drobno pokrojoną macę rozmieszać w 200 ml zimnej wody wraz z jajami i oliwą. Z powstałej masy formować rękami kluski i gotować w osolonym wrzątku około 10 minut . Bardzo dobrze smakują z rosołem, zupą lub na słodko polane masłem z konfiturą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta11 10.11.2013 18:47
ciekawy pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat