Jeżowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1,5 szklanki
  • cukier

    1,5 szklanki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • mak

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • wiórki kokosowe

    do posypania
  • galaretka pomarańczowa

    1 opakowanie
  • tłuszcz

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodać mąkę, mak, tłuszcz i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 minut. Po tym jak ciasto się upiecze wyjąć i przekroić na pół wzdłuż placka. Na pierwszej części (dolnej) poukładać brzoskwinie, całość zalać galaretką (na wpół tężejącą). Przykryć drugą warstwą. Na wierzchu posypać wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marysia 30.07.2011 09:07
fajne
jola1512 06.07.2011 14:53
extra
malaczarna23 09.06.2011 09:39
świetny
maciek7 12.02.2011 21:36
super przepis
Mati13 31.01.2011 20:52
fajny przepis:)
Krzysztof42 03.11.2010 15:48
ciekawe zwierze
Kate131 01.07.2010 16:21
pyszne musi byc
iwa643 19.05.2010 07:58
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat