jesiotr w sosie roguefort

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z jesiotra

    800 g
  • ser pleśniowy

    100 g
  • masło

    2 łyżki
  • śmietanki kremówki

    250 ml
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w garnku zagotować śmietankę dodać pokrojony ser w kosteczkę gotować kilka minut aż ser się rozpuści pokrojone kawałki filety z jesiotra oprószyć solą i pieprzem szybko obsmażyć z obu stron podać na talerzach na sosie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 26.02.2011 09:13
Bardzo fajny sos i pasuje nie tylko do jesiotra :).

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat