Jesiotr w czerwonym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • mąka

    150 g
  • masło

    100 g
  • wino czerwone

    100 g
  • olej

    50 g
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jesiotra oczyścić,wyfiletować,ściągnąć skórę i pokroić na porcję,osolić,obtoczyć w mące i usmażyć,włożyć rybę do rondla,dodać masło i wlać wino,przykryć i poddusić około 5 min,podawać z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat