Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jesiotr po alfoldzku

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jesiotr
1 kg
marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/2 szt
śmietana
4 łyżki
żółtko jajek
2 szt
sok z cytryny
1 łyżeczka
por
kilka liśći
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
kilka ziarenek
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr po alfoldzku

Rybę oczyścić ,odciąć głowę,ogon i płetwy,a resztę pokroić w dzwonka,dzwonka posolić,posypać słodką papryką i wstawić na 30 minut do lodówki,w tym czasie ugotować rosół z głowy,płetw i ogona,dodając pokrojone warzywa i kilka ziarenek pieprzu,rybę włożyć do garnka,zalać rosołem i gotować ,aż będzie miękka,ostrożnie przełożyć dzwonka na półmisek,a wywar odcedzić,przelewając sam płyn do garnka,zagęścić sos śmietaną i żółtkami,dodać sok z cytryny,posolić,zagotować i polać nim rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak