Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny garnek rozmaitości

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka 2 szt
marchewka 3 szt
ziemniaki 4 szt
cebula 2 szt
cukinia 3 małe szt
pieczarki 1/2 kg
kapusta biała 1/2 główki
mięso 1/2 kg
bulion 1 szkl
przecier pomidorowy 4 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny garnek rozmaitości

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchewki, pietruszki obrać pokroić w kostkę lub paseczki i usmażyć na oleju.
Krok 1 - Jesienny garnek rozmaitości foto
2
Warzywa zalać 1/2 szkl bulionu i ugotować .
Krok 2 - Jesienny garnek rozmaitości foto
3
Cebule posiekać zeszklić dodać mięso doprawić i usmażyć.
Krok 3 - Jesienny garnek rozmaitości foto
4
Do gotujących się warzyw dodać mięso.
Krok 4 - Jesienny garnek rozmaitości foto
5
Pieczarki, cukinie obrać i pokroić. Kapustę poszatkować.
Krok 5 - Jesienny garnek rozmaitości foto
6
Do garnka dodać pieczarki , cukinie i kapustę.
Krok 6 - Jesienny garnek rozmaitości foto
7
Do warzyw wlać resztę bulionu i gotować aż warzywa będą miękkie.
Krok 7 - Jesienny garnek rozmaitości foto
8
Gdy warzywa będą miękkie dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku.
Krok 8 - Jesienny garnek rozmaitości foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 23.11.2014 00:00
Ciekawy przepis.
wwwiolka 22.11.2014 21:24
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak