Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne muffinki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
cukier 10 dag
mąka 125 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
DODATKOWO:
cukrowe listki
paluszki
jabłka 1 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne muffinki

Masło utrzeć z cukrem, a następnie dodać jajka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cynamon, utrzeć gładkie ciasto, na koniec połączyć z tartymi jabłkami( jabłka lepiej wybrać takie mniej soczyste i zetrzeć na grubych oczkach tarki). Ciastem napełnić foremki do muffinek do 2/3 wysokości.
Piec w temp. 175st około 25 min.
Po upieczeniu dokładnie wystudzić i po wierzchu polać zielonym lukrem, ozdobić kawałeczkiem zwykłego paluszka i cukrowymi listkami, odstawić do zastygnięcia lukru.
Muffinki najlepiej smakują na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.11.2012 11:28
tylko jeść i jeść..
misia53 02.11.2012 11:01
bajecznie, kolorowo..... smakowicie!
ilovebake 02.11.2012 09:15
piekne
Kasia35 02.11.2012 08:38
pyszne
cukiereczek 02.11.2012 08:08
piękne zdjęcie i pyszne muffinki
Danost 02.11.2012 07:42
fajne te muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak