Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne crumble z orzechową kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dynia 100 g (waga po obraniu)
gruszka 1 sztuka (ok. 150 g)
jabłko 1 sztuka
suszona żurawina 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat szczypta
Imbir mielony Prymat szczypta
goździki mielone szczypta

Kruszonka

masło 30 g
cukier 30 g
mąka pszenna 40-50 g
orzechy laskowe mielone 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne crumble z orzechową kruszonką

Kroki postępowania

1
Jabłko i gruszkę obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Razem z dynią kroimy w kostkę.
Dodajemy żurawinę, cukier i przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Krok 1 - Jesienne crumble z orzechową kruszonką foto
2
Składniki kruszonki zagniatamy, a następnie rozcieramy w palcach (na początek dodajemy 40 g mąki, a resztę dodajemy w razie potrzeby).
Krok 2 - Jesienne crumble z orzechową kruszonką foto
3
Owoce z dynią i przyprawami rozkładamy do kokilek, posypujemy kruszonką i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 3 - Jesienne crumble z orzechową kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 22.11.2016 07:53
jesienne smaki - pycha!
asiatok 21.11.2016 12:24
Kwintesencja jesieni!
Malinka 21.11.2016 11:39
Idealna propozycja na jesienne smutki ;)
Mniam 21.11.2016 11:03
Bardzo lubię takie szybkie desery.
edytazaw89@wp 21.11.2016 10:08
wygląda apetycznie
Babeczka35 21.11.2016 05:40
Pyszny deser.
Łukasz15 20.11.2016 22:42
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak