Jednogarnkowe ze schabem i kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    2 plastry
  • papryka czerwona

  • pomidory w puszce

  • pieczarki

  • kasza jaglana

  • cebula

  • czosnek

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Woreczek kaszy ugotować i odcedzić.
Mięso pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Posolić i oprószyć pieprzem oraz słodką papryką. Wrzucić posiekaną cebulę i 2 rozgniecione ząbki czosnku. Gdy cebula zmięknie, wrzucić obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Poddusić. Wrzucić paprykę w kostkach a na koniec pomidory z puszki. Chwilę dusić. Doprawić do smaku ewentualnie i wrzucić kaszę. Całość wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 19.08.2012 11:22
fajny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat