Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab
2 plastry -
papryka czerwona
-
pomidory w puszce
-
pieczarki
-
kasza jaglana
-
cebula
-
czosnek
-
czosnek
Przepis i sposób przygotowania Jednogarnkowe ze schabem i kaszą
Mięso pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Posolić i oprószyć pieprzem oraz słodką papryką. Wrzucić posiekaną cebulę i 2 rozgniecione ząbki czosnku. Gdy cebula zmięknie, wrzucić obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Poddusić. Wrzucić paprykę w kostkach a na koniec pomidory z puszki. Chwilę dusić. Doprawić do smaku ewentualnie i wrzucić kaszę. Całość wymieszać.
Komentarze (1)