Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jaskółki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
1 kg
jajko
4 sztuki
pieczarki
10 dkg
cebula
1 średnia
kukurydza
1/2 puszki
tarty ser
opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Jaskółki

1)schab kroimy i rozbijamy.
Farsz: drobno pokrojone w kostkę pieczarki przesmażamy z cebulką , dodajemy trochę odsączonej kukurydzy i starty ser.Wszystko mieszamy.
2)Na rozbity schab kładziemy farsz i ćwiartkę jajka.Zwijamy formując roladki , które panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 19.12.2012 14:10
pychA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak