Jaskółcze gniazda

Jaskółcze gniazda

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • jajka

    6 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

5 jajek ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso mielone wymieszać z cebulę, dodać 1 surowe jajko i 3 łyżki bułki tartej. Całość doprawić solą, pieprzem oraz majeranek i dokładnie wymieszać. Jajka obłożyć mięsem mielonym i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

30.08.2017 19:53
Bardzo pięknie wyglądają!

bietka

27.08.2017 13:21
Pięknie się prezentują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat