Jarzynowo-koperkowa

Jarzynowo-koperkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion na żeberkach

    1,5 l
  • włoszczyzna

    30 dag
  • makaron

  • mąka

    1,5 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczek
  • sól

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jarzynowo-koperkowa

Włoszczyne gotujemy w bulionie. Kiedy będzie miękka zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną, dodajemy ugotowany wcześniej makaron, posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat