jarzynowa zupa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 litr
  • kurczak

    1 sztuka
  • Jarzyny różne

    50 dag
  • zielony groszek

    4 łyżki
  • makaron

    3 łyżki
  • ser żółty

    2 łyżki
  • posiekana zielenina

  • sól

  • pieprz kilka ziaren

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka zalać zimną wodą, posolić i gdy zacznie wrzeć gotować 20 minut.. dodać wszystkie warzywa, pokrojone cienko, groszek dodać pod koniec przyrządzania zupy. Gotować kolejne 20 minut, gdy mięso zmięknie wyjąć i obrać z kości. Do zupy dodać makaron i gotować chwilę. Dodać ser starty na tarce o dużych oczkach, gotować mieszając. Podając do każdego talerza wyłożyć mięso i zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 16.06.2012 20:29
super
Małgorzata113 10.04.2011 09:26
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat