jarzynowa galaretka z agar-agar

jarzynowa galaretka z agar-agar

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agar-agar

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • ekstrakt z drożdży

  • wywar z jarzyn

    1 l
  • pomidor

  • zielony groszek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania jarzynowa galaretka z agar-agar

agar-agar mieszam z letnim wywarem, ogrzewam powoli , aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodaję sok z cytryny i przyprawiam. Do płaskiego naczynia wlewam trochę krzepnącej galaretki. Pozostawiam do stężenia w chłodnym miejscu. Pomidor, ogórka i jajo kroję na cienkie plasterki. Nakładam pierwszą warstwę jarzyn i jaja, zalewam galaretką i ponownie zostawiam do ostudzenia. W ten sposób nakładam kolejne warstwy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

sznycel 21.08.2012 22:28
agar-agar kupuję w aptece

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat