Jarska patelnia

Jarska patelnia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    75 dag
  • olej

  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • papryka mielona

  • cebule dymki

    2
  • świeży rozmaryn

  • marchewki karotki

    4
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jarska patelnia

Ziemniaki obrać, pokroić w grube plastry. Marchewki oskrobać, pokroić wzdłuż. Wrzucić razem z ziemniakami na osolony wrzątek, po kwadransie odcedzić. na głębokiej patelni rozgrzać olej, obsmażyć przygotowane warzywa, dodać posiekaną cebulkę rozmaryn Doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

berys18 15.03.2012 15:54
fajny pomysł
berys18 15.03.2012 15:54
fajny pomysł
berys18 15.03.2012 15:54
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat