Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż smażony z rybą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 1 filet
jarmuż 100 gram
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
śmietana kremowa 30% 1 łyżka
jogurt naturalny 4 łyżki
ser gouda 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż smażony z rybą

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażam rybkę rozdrobioną w kawałki.
Krok 1 - Jarmuż smażony z rybą foto
2
W tym czasie przygotowuję sos.
Mieszam śmietanę z jogurtem, dodaję ziół i pieprzu. Jeśli wolisz żadszy sos, dodaj łyżkę wody.
Krok 2 - Jarmuż smażony z rybą foto
3
Na patelnie z rybą wrzucam jarmuż. Chwilę smażę. Całość zalewam sosem i jeszcze chwilę gotuję. Pod koniec na wierzch ścieram ser żółty, utrzymuję na patelni patelni do jego rozpuszczenia.
Krok 3 - Jarmuż smażony z rybą foto
4
Podaję z ziemniakami lub na makaronie. Na wierzchu (w celu kontrastu) układam pocięty, suszony pomidorek.
Krok 4 - Jarmuż smażony z rybą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak