Jarmuż po wielkopolsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    200 g
  • boczek

    100 g
  • mąka

    2 łyżki
  • cebula

    2
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

  • jarmuż

    1 kg mrożony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż umyć umyć i odciąć ogonki liściowe i grube nerwy , zalewy to wrzącą wodą i gotujemy 2 minuty . Następnie odcedzamy , jedną cebulę zemleć wraz z mięsem i jarmużem , dodać tłuszcz i dusimy do miękkości ciągle mieszając . Drugą cebulę pokroić w kostkę , podsmażyć wymieszać z mąką , lekko zarumienić połączyć z jarmużem , chwilkę poddusić i doprawić do smaku .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 15.12.2012 22:21
dawno nie robiłam
SYLKA 05.09.2012 16:54
super
bgs1984 17.06.2012 20:40
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:35
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat