Jajko zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • śmietany

    2 łyżki
  • świeżego szpinaku

    3 listki
  • boczek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z boczku wykroić kilka kosteczek, wrzucić na patelnie, smażyć dopóki nie zrobią się z nich skwarki. Jajko wbić do małego naczynia do zapiekania, dodać śmietanę 30%, listki szpinaku, skwarki, posypać solą i pieprzem, włożyć na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malcik111 11.12.2011 13:39
fajny pomysł na jajko inaczej:)
ilka_86 09.11.2011 20:05
super
ilka_86 26.10.2011 16:56
mniam
maciek7 20.09.2011 20:19
super
Zoso 24.03.2011 19:32
ciekawy przepis
Zoso 11.11.2010 15:09
Szkoda że mój piekarnik tak długo się nagrzewa;/

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat