Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowy skłądnik

jajka ugotowane na twardo 2 szt

sos musztardowy

masło 5 łyżek
mąka pszenna 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
woda 1/2 szklanki
przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w sosie musztardowym

1. Sporządzić sos musztardowy: Tłuszcz rozpuścić, do dobrze nagrzanego wsypać mąkę, energicznie mieszając łyżką drewniana by nie dopuścić do powstania grudek. Zarumienić, wlać wodę, ciągle mieszając. Dodać musztardę oraz przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, wegetę, zioła prowansalskie, wymieszać.
2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, polać sosem musztardowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak