Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarka
6-7 cm średnicy -
jajko
1 średnie -
cebula czerwona
2 plastry -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
zioła świeże
1 łyżeczka -
Do dekoracji:
garść -
rukola
garść
Sposób przygotowania
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Do pieczarki wsypać zioła (majeranek, oregano, bazylię), wbić jajko, posypać pokrojoną cebulą. Posypać solą i pieprzem. Piec około 5 minut, zależy jak mocno ścięte chce się otrzymać.
Położyć na rukoli. Gotowe, smacznego.
Komentarze (28)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (18)