jajko w pieczarce na rukoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarka

    6-7 cm średnicy
  • jajo

    1 średnie
  • cebula czerwona

    2 plastry
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zioła świeże

    1 łyżeczka
  • Do dekoracji:

    garść
  • rukola

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarkę blanszować 3 minuty na parze.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Do pieczarki wsypać zioła (majeranek, oregano, bazylię), wbić jajko, posypać pokrojoną cebulą. Posypać solą i pieprzem. Piec około 5 minut, zależy jak mocno ścięte chce się otrzymać.
Położyć na rukoli. Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 26.02.2014 22:49
efektownie podane
czekoladka_m 30.10.2013 10:00
Wygląda kusząco:)
ONY_za_kare 13.10.2013 12:36
świetny pomysł :)
Anna133 08.10.2013 10:17
same wspaniałości
Krystyna32 03.10.2013 08:28
apetyczne !!!
kasienka23 30.09.2013 19:50
pyszne jajeczko!
Katarzyna59 30.09.2013 18:58
bardzo pomysłowe
tatiana2 30.09.2013 12:04
pomysłowe :)
IwonaDD 30.09.2013 11:42
jak zawsze coś mile zaskakującego oczy i podniebienie - komplementy!
migotka28 30.09.2013 10:26
smakowicie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat