Jajka z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    4 plasterki
  • keczup

    2 łyżki
  • majonez

    4 łyżki
  • jaja na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół wzdłuż, posmarować grubo majonezem. Plasterki szynki przekroić na pół i zwinąć w rulonik. Szynkę ułożyć na jajkach i przypiąć wykałaczką. W rulonik z szynki włożyć odrobinę keczupu. Do przygotowania takich jajek można także użyć posiekanego koperku i/lub posiekanej natki pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 28.05.2013 22:21
fajna przekąska
Wafelek2601 01.01.2013 00:50
Smaczne
fijolek91 23.06.2012 20:00
pyszne:)
BozenA 04.12.2011 12:40
super
BozenA 04.12.2011 12:40
super
kielcok1 14.04.2011 17:05
dla mnie bomba
pioge7 20.02.2011 10:48
superr pomysł
Babciagramolka 04.02.2011 18:01
Bez ketchupu poprosze na wynos
rakow2 18.01.2011 16:38
podziwiam
Iwusia 14.12.2010 22:23
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat