Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z sałatką ryżowaą z awokado

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
awokado 2 szt
szynka drobiowa 10 dag
pomidor 1 szt
ryż jaśminowy 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z sałatką ryżowaą z awokado

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Zimne przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka. Ryż jaśminowy gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Ryz studzimy i dodajemy do niego żółtkami pokrojone awokado. Wszystko niedokładanie mieszamy. Pomidora obieramy z skórki usuwamy pestki , resztę kroimy w kosteczkę. W kostkę kroimy także szynkę. Pokrojonego pomidora i szynkę dodajemy do ryżu z żółtkami i awokado. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatkę nakładamy do jajek. Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak