Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą

Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • ryba wędzona

    1 sztuka
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą foto
Rybę pozbawić skóry i ości, rozgnieść widelcem.

Krok 2 - Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą foto
Jajka ugotować na twardo, przeciąć na połówki wzdłuż, wyjąć żółtka. Żółtka dodać do ryby.
Krok 3 - Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą foto
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4 - Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą foto
Wszystkie składniki rozgnieść i wymieszać razem. Dodać majonez oraz przyprawy do smaku. Delikatnie wymieszać.

Krok 5 - Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą foto
Powstały farsz przełożyć do białek.

Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

02.10.2017 11:43
moje jajeczne smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat