Jajka z majonezowym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • majonez

    8 łyżek
  • cebula

    1
  • czosnek

    1 zabek
  • sól

  • pieprz

  • szczypiorek

    3 łyżki
  • ogórek

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo, po czym studzę i obieram. Każde jajko przekrajam na pół i kładę żółtkiem do góry. Do osobnej miseczki wlewam majonez. Ogórka i cebulę kroję w bardzo drobną kosteczkę i dodaję do majonezu. Czosnek wyciskam i dodaję do miseczki z majonezem. Solę i pieprze i wszystko dokładnie mieszam. Gotowy sos majonezowy nakładam na jajka. Na końcu szczypiorek drobno kroję i posypuję nim wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 06.04.2013 22:05
uwielbiam!
tom 12.08.2012 15:01
mniam mniam
edita15 12.08.2012 15:00
ale smaczne
anja3107 12.08.2012 14:51
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat