Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z jarmużem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
szynka z kurczaka 4 plasterki
jarmuż 2 liście
sól i pieprz
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z jarmużem

Jajka ugotować na twardo. Jarmuż umyć, wyciąć główny nerw i wrzucić na osolony wrzątek na 3-4 minuty. Odcedzić, odcisnąć nadmiar wody i posiekać. Jajka obrać, przekroić na pół, żółtka wrzucić do miski, dodać posiekany jarmuż, pokrojoną drobno wędlinę, majonez, sól i pierz i dokładnie wymieszać. Farsz przełożyć do połówek jajek. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.11.2015 10:12
Z takim farszem nie jadłam......
Ola1984 12.11.2015 07:33
Mniam, uwielbiam jarmuż :)
Krystyna32 11.11.2015 14:37
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak