Jajka wiosenne

Jajka wiosenne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 sztuk
  • żółtka jaj

    3 sztuki
  • musztarda

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka wiosenne

Jajka ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek, pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka roztrzepać miotełką, dodać do nich musztardę, śmietanę, posiekany
szczypiorek, posiekaną drobno rzodkiewkę oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Dosolić do smaku ii zalać tak przygotowanym sosem jajka. Należy pamiętać, że jajka przed przygotowaniem sosu należy wyparzyć wrzątkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

RenataZ-et 19.10.2013 21:48
świetny pomysł
IKrakowianka 10.09.2013 20:23
super pomysł
natii3624 14.05.2012 18:12
polecam :)
Barbara55 10.04.2011 15:25
ale jaja
kielcok1 12.03.2011 14:32
jajka zalać sosem ale czym zalać sos?
gosia47-47 24.02.2011 17:43
uwielbiam
rakow2
rakow2 28.12.2010 14:05
wiosna ach to ty
Jolanta40 06.12.2010 09:19
oby do wiosny :)
izoldaaa6 08.09.2010 23:46
ciekawy przepisik :)
Iwusia 05.08.2010 17:00
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat