Jajka wiosenne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 sztuk
  • żółtka jaj

    3 sztuki
  • musztarda

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek, pokroić wzdłuż na połówki. Surowe żółtka roztrzepać miotełką, dodać do nich musztardę, śmietanę, posiekany
szczypiorek, posiekaną drobno rzodkiewkę oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Dosolić do smaku ii zalać tak przygotowanym sosem jajka. Należy pamiętać, że jajka przed przygotowaniem sosu należy wyparzyć wrzątkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 19.10.2013 21:48
świetny pomysł
IKrakowianka 10.09.2013 20:23
super pomysł
natii3624 14.05.2012 18:12
polecam :)
Barbara55 10.04.2011 15:25
ale jaja
kielcok1 12.03.2011 14:32
jajka zalać sosem ale czym zalać sos?
gosia47-47 24.02.2011 17:43
uwielbiam
rakow2 28.12.2010 14:05
wiosna ach to ty
Jolanta40 06.12.2010 09:19
oby do wiosny :)
izoldaaa6 08.09.2010 23:46
ciekawy przepisik :)
Iwusia 05.08.2010 17:00
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat