jajka w sosie tatarskim z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    4 szt
  • pieczarki marynowane

    6 szt
  • groszek konserwowy

    0,5 puszki
  • majonez

    5 łyżek
  • jogurt grecki

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • jajko ugotowane na twardo

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę, dodajemy groszek, majonez z jogurtem i musztardą, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jajka kroimy na ćwiartki, układamy na półmisku i zalewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 23.08.2012 23:38
bardzo lubię takie jajka ;) sos tatarski jest moim ulubionym ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat