Jajka w sosie majonezowo - pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • pieczarki

    10 sztuk
  • cebula

    1/2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • majonez

    5 łyżek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka na twardo wystudzić , obrać, przekroić wzdłuż na połowy. Połówki jajek ułożyć na półmisku, oprószyć solą i pieprzem, obsypać groszkiem. Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Wystudzić, dodać majonez i wymieszać. Wyłożyć na przygotowane jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sloneczko222 19.09.2011 09:09
Ciekawy przepis i ładnie wygląda
katarzynka455 04.11.2010 14:34
ładnie i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat