Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Jajka w sosie majonezowo - pieczarkowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
5 sztuk
pieczarki
10 sztuk
cebula
1/2 sztuki
masło
1 łyżka
groszek konserwowy
1/2 puszki
majonez
5 łyżek
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie majonezowo - pieczarkowym

Ugotować jajka na twardo wystudzić , obrać, przekroić wzdłuż na połowy. Połówki jajek ułożyć na półmisku, oprószyć solą i pieprzem, obsypać groszkiem. Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Wystudzić, dodać majonez i wymieszać. Wyłożyć na przygotowane jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sloneczko222 19.09.2011 09:09
Ciekawy przepis i ładnie wygląda
katarzynka455 04.11.2010 14:34
ładnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak