jajka w panierce z migdałów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt.
  • marchewki duże

    2
  • blanszowane migdały

    80 gram
  • olej

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 gram
  • pasta curry

    2 czerwona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sześć jajek ugotuj na twardo i obierz. Cebulę drobno pokrój, marchewki zetrzyj na tarce o małych oczkach, migdały upraż i posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj marchewkę, duś przez 5-6 minut. Dodaj pastę curry. Całość dokładnie wymieszaj i przestudź. Połącz z surowym jajkiem i bułką tartą. jajka obtocz w panierce i w migdałach. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w temp. 180.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 21.12.2010 21:38
muszę kiedyś wypróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat