Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
7 szt. -
marchewki duże
2 -
blanszowane migdały
80 gram -
olej
2 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
200 gram -
pasta curry
2 czerwona
Przepis i sposób przygotowania jajka w panierce z migdałów
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, dodaj marchewkę, duś przez 5-6 minut. Dodaj pastę curry. Całość dokładnie wymieszaj i przestudź. Połącz z surowym jajkiem i bułką tartą. jajka obtocz w panierce i w migdałach. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w temp. 180.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się