Jajka w obrączkach.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • jaja

    4 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dużą czarwoną paprykę umyć i podzielić na 4 obrączki pow.1 cm.Na patelni rozgrzać tłuszcz i krótko obsmażyć krążki z obu stron.W każdy krążek wbijamy po jednym jajku ,posypujemy solą i pieprzem a następnie przykrywamy patelnię by jajko się ścięło.
Tak przygotowane obrączki podajemy z dowolnymi warzywami.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 09.06.2013 20:59
Pycha, moje smaki :)
alaaa 10.01.2013 20:54
robiłam,smaczne
Kuchareczka2 22.11.2012 10:19
znakomite
caralajna 24.09.2012 09:54
ładnie wyglądają
Motorek 07.09.2012 17:05
fajne
pacpaw 26.08.2012 21:09
zakochane jajka :o)
jeta72 29.05.2012 08:23
super
Barbara35 15.01.2012 13:34
Świetny pomysł, prezentuje się doskonale :)
teresa18 08.01.2012 09:47
bajecznie podane
anemon 30.11.2011 15:40
Bardzo efektowny sposób podania jajek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat