Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka w mięsnej skorupce

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso
80dag
olej
3 łyżki
mleko
0,5szklanki
kajzerka
1szt
jajko
1szt
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
cebula
1szt
natka pietruszki
0,5pęczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
8szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w mięsnej skorupce

Osiem jajek ugotować na twardo.Kajzerkę namoczyć w mleku.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Natkę posiekać.Mięso wymieszać z odciśniętą kajzerką,cebulą,musztardą i natką pietruszki.Doprawić solą i pieprzem i dodać do masy jedno jajko.Masę mięsną podzielić na osiem części.Obrane jajka otoczyć masą mięsną,formując ją na kształt jajek.Smażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju około 20 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 25.05.2011 09:10
ciekawe;]
pacpaw 20.01.2011 09:46
mam podobny przepis w swojej księdze. U mnie nazywa się to szkockie jajo :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak