jajka sadzone z ziołami

jajka sadzone z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    2 kromki
  • wędzony boczek

    80 gram
  • jajko

    2 szt.
  • pietruszka zielona

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    1 łyżeczka
  • pomidorki koktajlowe

    do dekoracji
  • sól

  • olej do smażenia

  • bazylia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokrój na plasterki, wysmaż na chrupko na rozgrzanej patelni. Jajka rozbij, oddziel białko od żółtka. Białka wymieszaj z posiekaną pietruszką, bazylią i szczypiorkiem.
Kromki chleba tostowego włóż do toster, żeby opiekły się na złoty kolor.
W tym czasie na patelni rozgrzej olej i ułóż na niej foremkę do pieczenia kruchych babeczek. Wlewaj do niej jedno białko, a do środka żółtko. Usmażone jajko przenieś na tost i lekko posól. Tak samo przygotuj drugi tost. Udekoruj wysmażonym boczkiem i pomidorkami koktajlowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 19.04.2012 15:19
super
calliope 20.01.2012 08:03
na pewno smakują rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat