Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Jajka
-
jajko
10 sztuk -
szynka
5 plastrów -
żółty ser
4 plastry -
ogórek konserwowy
2 sztuki -
chrzan
1 łyżeczka -
por (biała część)
3 cm -
majonez
5 łyżek -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta
Sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo, po odlaniu wody z gotowania zalewamy wodą zimną.
Wystudzone jajka obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Oprószamy solą i pieprzem.
Plastry szynki i sera kroimy w drobniutką kosteczkę. Drobno też kroimy ogórki i siekamy por.
Wszystkie składniki łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Nakładamy na przygotowane połówki jajek.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się