jajka po skandynawsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    50 gram
  • majonez

    4 łyżki
  • ajerkoniak

    1 łyżka
  • migdały usiekane

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obieramy i kroimy na połowki,wyjmujemy żółtka,łososia drobniutko siekamy i ucieramy z żółtkami majonezem,ajerkoniakiem,sokiem z cytryny solą i pieprzem i usiekanymi migdałami.Przygotowany krem wkładamy do ozdobnej szprycy i wyciskamy krem do białek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat