Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka po skandynawsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 50 gram
majonez 4 łyżki
ajerkoniak 1 łyżka
migdały usiekane 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka po skandynawsku

Jajka obieramy i kroimy na połowki,wyjmujemy żółtka,łososia drobniutko siekamy i ucieramy z żółtkami majonezem,ajerkoniakiem,sokiem z cytryny solą i pieprzem i usiekanymi migdałami.Przygotowany krem wkładamy do ozdobnej szprycy i wyciskamy krem do białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak