Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane kuskusem i serkiem topionym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyzeczki
cebula czerwona 1 szt
serek topiony
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
papryk marynowana 3 kawałki
szynka drobiowa 10 dag
jajko 10 szt
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane kuskusem i serkiem topionym

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy obieramy. Odcinamy łepki delikatnie wyciągamy żółtka. Do kaszy kuskus dajemy odrobinę przyprawy uniwersalnej i zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy. Kaszę odstawiamy . Kiedy napęczniej mieszamy ją i studzimy. Do zimnej kaszy dodajemy pokrojone żółtka jaj. Cebule siekamy drobno , paprykę także kroimy drobno dodajemy do kaszy. Szynkę kroimy drobno i także dodajemy do kaszy. Składniki mieszamy. Dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farsz nakąłdamy do jajek. Ozdabiamy serkiem i nakrywamy odciętym łepkiem jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.11.2013 11:53
nie codzienna mieszanka smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak