Jajka faszewrowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • cebula

    20 gram
  • masło

    30 gram
  • bułka czerstwa

    25 gram
  • mleko

    60 cm sześć.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 gram
  • jajko

    1/2 sztuki
  • olej

    30 gram
  • sól

    do smaku
  • pipeprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- ugotować jajka na twardo, ostudzić (nie obierać)
- namoczyć w mleku czerstwą bułkę
- jajka przekroić wzdłuż na połowy wraz ze skorupką
- wybrać środek ostrożnie łyżeczką
- pokrojoną w kostkę cebulkę zrumienić na maśle
- posiekać drobno jajka i bułkę, dodać zrumienioną cebulkę surowe jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i peprzem
- skorupki napełnić nadzieniem, powierzchnię zamoczyć w bułce tartej
- na patelni rozgrzać tłuszcz i kłaść jajka stroną umoczoną w bułce tartej, przyrumienić.
Jedna porcja to dwie połówki jajka.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dominique 07.02.2017 20:28
mniaaaaamm
edi 07.04.2012 22:38
Fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat