Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • soczewica zielona

    2-3 łyżki (konserwowa)
  • pomidorki koktajlowe

    4-5 szt
  • natka pietruszki

    1 mały pęczek
  • majonez

    1 łyżka
  • chrzan ze słoika

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto
Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, przekroić je na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka.
Krok 2 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto
Rozgnieść żółtka widelcem. Dodać odsączoną z zalewy zieloną soczewicę.
Krok 3 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto
Pomidorki koktajlowe pokroić w drobniutką kosteczkę. Natkę pietruszki wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników.
Krok 4 - Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki foto
Dodać majonez, chrzan, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli. Wymieszać i nałożyć farsz do jajek.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 04.07.2017 17:43
smaczna przekąska jajeczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat