Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
pomidor 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z pomidorami

Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie zalać je zimną wodą i pozbawić skorupki. Delikatnie przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka z każdej połówki i dać do osobnej miski. Pomidory pokroić drobno. Wymieszać razem w żółtkami. Natkę pietruszki poszatkować. Dać do miski z żółtkami i pomidorem. Zalać 2 łyżkami majonezu, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie. tak powstałą masą faszerować połówki jajek. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 13.09.2012 23:02
takich jeszcze nie próbowałam, ale sądzę, że posmakowałyby mi :)
Aleksandra15 10.09.2012 17:25
Robię podobne ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak